Голи пиштољ

Тако би се укратко могла сумирати синоћна представа пред Саветом безбедности Уједињених нација. Да је било у извођењу Лесли Нилсена бар би се смејали до суза. Овако, сузе јесу текле, али не од смеха. Потпуни фијаско спуштених гаћа.

Захваљујући „Бриселском споразуму“ и одељку о регионалном представљању и поред присутног представника УНМИК-а, односно палете климоглаваца иза Муртиних леђа, Курта је добио прилику да без звездице самостално представља „Репубљик Косовес“ пред Уједиљеним нацијама.
Нечувено ! !

Девет од 15 представника држава чланица Савета безбедности, ословиле су га са „премијер Косова, Аљбин Курти“, а ини је то искористио да испали све што је знао и умео о „масовним силовањима“ и вишевековној окупацији „Косове“ од стране „геноцидних“ Срба, који су предвођени Милошевићем и „његовим министром пропаганде“, прво тренирали у Сребреници да би после могли да распале по шиптарима. Наравно, није пропустио да помене Бањску, правдајући се да динар није забрањен на „Косови“, већ да је то организована и високо професионална борба владавине права против српског организованог криминала и прања новца, нарочито на северу „Косове“. Ту је умиксао са Радојчићем, али и са неколицином кооперативних Срба, попут „министра“ Ненада Рашића и његовог заменика, односно „врсног Трепчиног правника“ Драгише Крстовића, а није пропустио да наведе како је Србија наводно одузела већ скоро пет хиљада личних докумената и право гласа шиптарима из Прешева, Медвеђе и Бујановца.

Потом су се петнаесторица из Савета безбедности и шеснаеста Зијаде изређали у тупљењу уходаних флоскула о неопходности дијалога и проналажења мирног решења, без икаквог конкретног закључка и договора. Мурта и Курта добили су право на по једну реплику и ту је био крај филма. Чекићем по столу закључила је председавајућа, а учесници су се разишли куд који мили моји.

Присутни Ђурић није успео да прогласи победу 5:0, није имао времена да запљеска, Петко није имао прилике да евентуално направи још један политички салто мортале јефтине демагогије, а увек свеприсутни и неизбежни Божовић није ни био присутан.

Испада да је то била једина корист од заседања.

Сазнали смо и неке знане и незнане занимљивости; Мурта је потврдио да је српска војска најурена са административне линије на захтев странаца (читај Америке), а да се у 2023. са АП КиМ иселило 14% преосталих Срба. Да би се схватиле димензије интензивирања исељавања, веома је важно обратити пажњу на реч „преосталих“. Руски представник нас је обавестио да су и они тражили сазивање седнице, тако да Дачићеви селфи хвалоспеви падају у воду. Скоро сви одреда су се дотакли Бањске, а Мурта се заклео да се то више неће поновити, те да осим мира и стабилности у региону не постоји ништа друго. Преведено – капитулација нема алтернативу.

Била је то фантастична прилика да се од УНМИК-а енергично тражи спровођење Резолуције 1244, односно опозив Каролин Зијаде, зато што је дозволила да Курта уклање заставе УН-а са АП КиМ, односно да некажњено пребија и протерује чланове мисије, јер је за то време гледала како да што више својте ухлеби на УНМИК јасле. Такође, Мурта није тражио да се УНМИК и његова компонента ОЕБС, позабаве спровођењем српских избора на АП КиМ, зарад чега примају плате.

Била је прилика да се запрети КФОР-у да се врати мандату и разоружа све наоружане формације на АП КиМ, у противном – зна се. Моменат да се од свих присутних који су се листом позивали на међународно право и Повељу УН, затражи да повуку признања „Косова“. И најважније од свега, да ако пропусте да ураде тражено, Србија ће поступити у складу са својим Уставом.

Буђавим бирократама треба показати зубе, то је једини језик који разумеју, али Мурта је зубе отупио о Куртину оштрицу.

Када је председавајућа ударила чекићем о сто и означила крај заседања, Курта је кренуо да се поздравља са присутнима који су му прилазили и честитали, а Мурта је бесно устао док су му папири испали из руке и разлетели се по поду. Срећа његова па бар није био на хоклици и у другом реду.

Убиство Оливера Ивановића нико није поменуо. Ни „Жуту“ кућу, ни Албанију ….

УН и његов Савет безбедности поново су свету представили сву немоћ и самртни ропац у коме се систем налази. Стерилна, безобразно преплаћена и анахрона клика професионално бајатих бирократа у тренутку разилажења већ није знала ни зашто се окупила. Слика Лиге народа у фази нестајања. Уместо нпр. у канализацију у Борчи, Србија је неколико милиона еура здудала у авион и дневнице безвезњака. Цену хиперпродукције пост-мортем ружичастих будалаштина да не помињемо.

Да ли је седница Савета безбедности нашла неко решење? Није.

Да ли ће се 999 службеника Републике Србије вратити у АП КиМ? Неће.

Да ли ће косовски Срби престати да се исељавају? Неће.

Да ли ће Курта престати да мрзи? Неће.

Имају ли Курта и Мурта са све Лајчаком капацитет да трајно реше спор? Немају.

Може ли Србија решити косовско питање? Не може.
Има ли Србија државу? Нема.

Хоће ли Мурта сачувати и овако крње границе Србије? Неће.
Хоће ли на делу територије Републике Србије бити формирана „Велика Албанија“? Хоће.

Може ли „опозиција“ спасти државу? Не може.

И још на стотине питања која немају прави одговор.

Дошло је време за полагање рачуна – мајсторе, шта си то урадио од Србије за ових дванаест година?!
Одговор на ово питање имаће судски епилог. Покрет „Моба“ омогућиће Влади стручњака да обави посао.

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *