Вучић и Рио Тинто: Порука полицији и безбедносним службама

У случају да народ изађе на улицу због убиства са предумишљајем Србије рударењем и прерадом литијума, ово је порука полицији и безбедносним службама

“Данас сам гледао сцене из Аргентине где грађани све више простестују. Са једне стране руски Телеграм канали су ти објавили. А са друге стране полиција их дебело таба. Ја би се овај пут обратио српској полицији и специјалним снагама са следећом поруком. Извињавам се ако је можда превише претенциозно:

– ако су избори легално организовани на целој територији Србије,

– са јасним бројем гласача,

– са транспарентним бројањем гласова,

– са транспарентним учешћем партија,

– са партијама које нису под утицајем било ког страног фактора,

– са отвореним каналима комуникације тих партија и народа,

ТИ ИЗБОРИ СУ ЛЕГАЛНИ!

Значи само у том случају власт која врши, људи који врше власт су легални Значи само у том случају власт која врши, људи који врше власт су легални и они имају пун капацитет да вам издају наређења да кренете на свој народ. Власт која није изабрана легално, која није изабрана на изборима који су расписани на целокупној уставом дефинисаној територији Србије, власт која је изабрана са 25% изашлих људи на биралишта, то су више него јасне чињенице, власт која је изабрана у бојкоту, који је преко 60% људи је у бојкоту било, није легална власт.

Сутра та власт ако вас позове да изађете на улицу и да спречите или сузбијете протесте грађана, треба да знате да та власт није легитимисана да вам да било какав налог и било какву наредбу. Одбијте такву наредбу и станите уз народ, не окупацијалну власт. Мислим да је време да говоримо и о томе, јер мислим да долази тешко време и грађанима треба понављати, надам се ову поруку, а исто тако и посебно полицајцима.

Режим окупациони их успављује са платама, са бенефицијама, са гледањем кроз прсте, са претњама и свим осталим. Са друге стране, знам да у полицији има честитих људи и да је већина честитих људи. Тако да ја вас молим да размислите, станите уз своје сународнике, јер треба живети и након ове окупације.

Треба бити комшија и треба бити пријатељ.и они имају пун капацитет да вам издају наређења да кренете на свој народ.

Власт која није изабрана легално, која није изабрана на изборима који су расписани на целокупној уставом дефинисаној територији Србије, власт која је изабрана са 25% изашлих људи на биралишта, то су више него јасне чињенице, власт која је изабрана у бојкоту, који је преко 60% људи је у бојкоту било, није легална власт.

Сутра та власт ако вас позове да изађете на улицу и да спречите или сузбијете протесте грађана, треба да знате да та власт није легитимисана да вам да било какав налог и било какву наредбу.

Одбијте такву наредбу и станите уз народ, а не уз окупацијалну власт!

Мислим да је време да говоримо и о томе, јер мислим да долази тешко време и грађанима треба понављати, надам се ову поруку, а исто тако и посебно полицајцима.

Режим окупациони их успављује са платама, са бенефицијама, са гледањем кроз прсте, са претњама и свим осталим.

Са друге стране, знам да у полицији има честитих људи и да је већина честитих људи. Тако да ја вас молим да размислите, станите уз своје сународнике, јер треба живети и након ове окупације.

Треба бити комшија и треба бити пријатељ.

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *