Јавна подршка свим борцима против фашизма

Украјински савезник, фашиста Оскар, кренуо је ђоном на све борце за слободну Србију и целовиту Србију владавине права. После елиминације Ивановића, Јанићијевића, Цвијана, Јовића, Добријевића, неколицине достојника СПЦ и комлетног српског народа на АП КиМ, устремио се на Жунића, Ерића, Шкора, Бркића, Златановића, Петковића, Кокановића, Босику, Кнежевића, КТВ и многе друге. Заправо, устремио се на све антифашисте и целу слободну Србију, коју је територијално, финансијски и токсично разорио.

По ко зна који пут Срђан Жунић и саборци нашли су се на мети. Извесни Јешић је противзаконито, у духу и маниру Драгог Јовановића, кренуо у обрачун. Припомажу му и неки из јавног реда и мира.

А Закон о заштити од буке у животној средини у члану 2/1 јасно каже да се „одредбе овог закона не примењују на буку која настаје на радном месту и у радној околини“, тако да се овај Закон не може примењивати у радној околини председништава Србије, а при том Жунићеве радње су уредно законски пријављене и одобрене.

 

У складу са горе наведеним Законом, члан 32, једино је комунални милиционар службено овлашћен да изврши мерење нивоа буке, дакле ни јавни ред и мир ни Јешић немају овлашћења да поступају против Жунића и осталих, јер је њихова процена вредности нивоа буке и потенцијалних ефеката на слушаоца, потпуно произвољна и субјективна, односно противзаконита. Бука веома различито утиче на сваког појединца, а психијатри су ту најмеродавнији да изврше процену понаособ.

А комунални милиционар мора на терену да поступа у складу са Уредбом о индикаторима буке, граничним вредностима, методама за оцењивање индикатора буке, узнемиравања и штетних ефеката буке у животној средини.

 

У Прилогу 2 горе наведене Уредбе, упутству милиционару за поступање, у табели 1, тачка 5 – градски центар, административно-управна зона са становима, наведен је дозвољен ниво буке од „65 децибела за дан и вече“. У табели 2 Уредбе, наведене су граничне вредности индикатора буке у затвореним просторијама и том приликом нигде нису наведене вредности за ниво буке у радним просторијама председништва Србије! Другим речима, ни Закон, ни Уредба, не одређују минимум ни максимум нивоа буке који се може произвести унутар просторија на Андрићевом Венцу.

А што законима и уредбама није одређено, није ни забрањено!

 
У Прилогу 4 наведене Уредбе, Методе за оцену узнемиравања и штетних ефеката буке, јасно су наведени извори буке по параметрима ЕУ, што је за Србију обавезујуће и у законској хијерархији налази се у супремацији над домаћим законодавством. Наведена је веза бука-ремећење сна, као и бука произведена друмским, железничким, ваздушним средствима, и индустријска бука.
Нема буке произведене вувузелама, мегафонима и звучницима. То није бука, већ слободно изражавање ставова и говора.

Дакле, „Буком против диктатора“, је акција потпуно у складу са Законом и Уредбом. Наравно и пријављена је и одобрена у складу са законом. Сва полицијска поступања против учесника акције су противзаконита, а обзиром да се дешавају под заштитом униформе и службеног поступања, представљају тешко кривично дело и починиоци ће бити процесуирани у ослобођеној Србији.

Устав Републике Србије, члан 18, гарантује непосредну примену зајамчених људских и мањинских права, а члан 46 дефинише гарантовање слободе мишљења и изражавања писањем, сликом, или на други начин у сврху ширења обавештења и идеја.

Срђан Жунић и остали, чине управо све у складу са Уставом, Законом и Уредбом.

Покрет Моба даје пуну подршку Срђану Жунићу и свима осталима у Републици Србији у ширењу обавештења и идеја и борби против фашиста, мафије, а за повратак територијалне целовитости, уставног поретка и владавине права.

Покрет Моба позива све антифашисте Србије да пруже отпор окупатору, домаћим издајницима, мафији и братији, а посланике Скупштине Србије и свих скупштина општина широм државе, да одмах врате све мандате народу и на тај начин се ставе и службу ослобођења Србије. Ко остане тамо где му није место, ставио се у службу издаје и издајника, а против свих грађана Србије.

Фашисте и мафију треба оголити до коске и оставити их изложене суду народа. Одмах и неодложно.

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *