Рио Тинто је Војно-политички пројекат

“СРБИЈА ЈЕ ЉУБАВ, А НЕ МРЖЊА!”

O три прста и песници! Знаци и речи које смишљено отимају. Специјална операција над „Првим лицем множине“! Све је наше и враћамо их сада у посед! Пружамо три прста, а ко не чује, добиће ово друго. „Неш` копат`!“

Хвала што сте дошли. Роб, док се не помери, и не осети ланце којима је окован!

Протести против литијума изгледају ТАКО ДОБРО да и сам Александар Вучић гори од жеље да их поведе против самог себе?

Овај пут, наишли су на Србе чији су преци знали да направе државу, и који знају и да је бране! Са нама неће ићи тако лако!

Хвала што сте превазишли поделе, страх и мржњу. Сеју су зло међу нама већ годинама како би нас лакше поделили, опљачкали, раселили и преумили. Отпор је наша уставна обавеза!

Да ли желите истину, истину и само истину?

Деценијама припремају да Србију ликвидирају рударењем! Доводе своје политичаре, купују партије, преузимају покрете, убацују своје људе на чело побуна, трују душе мржњом, уништавају поверење, сиромаштвом уцењују и расељавају. Наш живот је рат! Окупатор користи људе из наше заједнице да, злоупотребом државне управе, доноси одлуке у своју корист. Позивам све квислинге у Србији да одбију налоге окупационе управе!

Пројекат Рио Тинто је војно-политички, а не само економски. Само један грешка, у једном дану, у 60 година, колико кажу да ће радити рудник, може да уништи пијаћу воду за преко четири милиона људи! Где ће онда људи, стока и биљке без воде! Шта је то него „Олуја 2“?

Квислиншка влада у Београду је дала странцима на истражно право 6,0% државне територије! Додајте тој површини Косово и Метохију (13,5%). Петина државне територије је мирно предата странцима! Оно шта непријатељ вековима није успевао топовима и крвљу, квислинзи су му предали за сребрњаке, дроње и ђинђуве!

Рударење није концепт развоја државе који грађани хоће! Постоји још безброј делатности од којих можемо одлично да живимо! За било који избор будућности не морамо никоме да се правдамо! Ово је наша држава и наша одлука! Наш концепт развоја су здрави људи!

Људи који имају своју храну и воду не могу да буду уцењени! Они не морају да без размишљања раде оно шта се од њих тражи како би добили парче хлеба и чашу воде! Зато су решили да нападну – воду! Решили су да почисте живот у Србији суманутим пројектом копања и прераде руда. Сваки дан у наредних 60 година засигурно можемо очекивати несрећу која ће збрисати живот од Лознице, преко Семберије, Срема и Београда! Ми у таквом страху не желимо да живимо!

Сетите се како су прошли Крајина, Славонија, Мостар, Косово и Метохија! Па, како онда веровати да ти исти неће предати и наша огњишта!?

Режимски добошари шире панику „да ће нас окупирати и отети нам имања, па је боље да их мирно предамо.“ Наш одговор је исти као одговор наших прадедова пре стотину година: наша имања не дамо и бранићемо их по цену живота!

Сејући страх међу људима, лукаво шире подметања, како су Немци „наредили“ Београду ако треба и да пуца у грађане који се противе литијуму! Узалуд плашите! Народ се неће повући! Полиција и војска неће подићи оружје на свој народ!

Формирају „тим лекара да виде да ли ископавање утиче на здравље“. Шта су ти исти лекари радили за време ковида? Ништа вам више не верујемо! Ауторитет лекара више скоро не постоји; ви сте га политичком злоупотребом и терором уништили!

Даље, причају да „запад хоће да уклони Оскара“? Па, запад га је довео! Он за њих чини и више него што се од њега тражи! Они неће наћи бољег глумца и војника од њега и његове организације! Позивамо све уцењене и уплашене да напусте СНС! Вратите се својим комшијама! Вратите се свом народу!

Сваки дан трчимо по Србији и гасимо пожаре свих врста! Уместо да решавамо проблем као разумни људи, ми се исцрпљујемо гашењем последица. Време је да прекинемо да санирамо последице! Време је да решавамо узроке наших проблема!

Литијум је тачка раздвајања између човека и нечовека! Ко подржава рударење литијума, прихвата да носи жиг звери. Некада су нас на силу гурали у возове и водили на принудан рад у Немачку. Данас сами улазимо у вагоне и сами плаћамо трошкове своје депортације! Не смемо дозволити ни да нас иселе из наших домова, ни да нас увуку у међусобно истребљење ради интереса странаца и ратних профитера!

Трују вас да не можете ништа да промените без вође! Умели сте да направите кућу, купите стан, умете да обрађујете своја имања, да падате и устајете, само не умете да бринете о својој вароши и држави! Не преносите одговорност за свој живот и своју заједницу на другог! Ви сте обавезни да имате свој став и да га јавно изнесете!

Кажу да се неће копати још две године! Колико новца, времена и здравља је изгубљено у последњих пет година на силовање Србије литијумом!? Доста поигравања са нашим животима. Не дозвољавамо да нас више узнемиравате глупостима! Хоћемо живот да трошимо на решавање проблема како да живимо боље! Нећемо да нам цео живот пролази кружећи око једне исте тачке коју сте ви наметнули!

СРБИЈА ЈЕ ЉУБАВ, А НЕ МРЖЊА!

 

погледај и на youtube-у

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *