Прави разлози Макронове посете Србији

Поново је по причама режима и медија Србија на врху света и док нам представљају реалност која је реална само у СНС Матриx-у ниска цена паштете не значи да неће бити гладних уста.

Уз све то имамо посету председника Француске Емануела Макрона којег председник Србије шета по нашој земљи док заиста не знамо о чему се ова двојица договарају. Шта стоји иза посете омаленог француза Србији, како коментарише “појефтињење производа” али пре свега нову пропаганду која иде у смеру нуклеарних електрана у Србији питали смо др Душка Кузовића.

Како коментаришете долазак председника Француске Емануела Макрона у Србију, шта заиста стоји иза ове посете?

Прво, нити француски председник, нити Александар Вучић више представљају народе и државе које на чим се челу налазе. Александар Вучић је на исти начин дошао на власт, чак можда још гори него што је дошао Емануел Макрон.

Александар Вучић је справео државни удар. На неки начин, на мало суптилни и префињени начин чини и Макрон са односом према резултатима избора који су били превећ више од неколико месеци. Француска на велико губи своје колоније у Африци, губи приходе и то се изузетно одражава на њихов начин и квалитет живота. Они то покушавају да надокнаде са неким новим великим успесима на Балкану, посебно у Србији, приказујући па ево ми више не пљачкамо Африку, сада ево сад пљачкамо Европу, имаћемо мање трошкове и све остало, али ја вас подсећам да је Француска до прошле године имала преко 500 милијарди долара прихода од својих бивших колонија којима је дала такозвану слободу да се сво злато од тих колонија и даље чува у Француској и да је њихова валута везана за француски франак.

Афричке земље су рекле доста, ми то више нећемо и то се већ на велико показује тако што се француске оружане снаге протерују из Африке и враћају назад. Једино што Србија још то не може да каже доста и марш напоље због тога што поједини елементи државе, као што су полиција, безбедностне службе, државна администрација и посебно министарства, и даље, узимају плате од грађана Србије, али раде за странце и за колонијалну управу. Стога, браћо црнци, овај браћо Срби, када ћемо и ми једном рећи доста, као што су француске колоније, рекле француској. Ја се надам веома брзо и да ће Бог до нове године.

Познато је да су се зелени западњаци 80-их борили против нуклеарних електрана. Шта се десило па се одједном променио наратив?

Једноставно. Напустили смо идеју као главни кохезиони фактор било какве организације и прихватили смо материјал. Ми данас на политичкој сцени у Србији имамо политичке организације које су окупљене само око једне ствари. Новца. Колико пара добијам за оно шта требам да радим. И то је то. Нема више идеја због којих се неко залаже, бори, ди не дај Боже да гине, као што су људи гинули у првом српском устанку, другом устанку, Херцеговачком, па чак можемо да кажемо и у Шпанском рату.

Проблем, наша несрећа и наш лош живот управо долази од тога што смо се у потпуности окренули материјалном. Погледајте на крају крајева СНС, СПС и остало. Њихов главни циљ је како да буду што богатији, а не како да промене друштво и све то око себе. У тој борби да буду што богатији и они сами у врху бирају такве послушнике које се налазе испод у тој пирамиди власти. Тако да долазимо људе који имају, виђамо људе који имају купљене дипломе, жене које су биле стриптизете, проститутке, није битно, битно је само да слуша и да обавља функцију у којој се налази.

Исто је тако и са политичким организацијама. Проблем наш у томе ће бити решен онога тренутка када нас поново идеје буду окупљале, а не материјалне ствари, и када сви будемо не само живели за идеју, већ били спремни да дамо свој живот. Постоје такви људи, такви људи спремни да дају свој живот за Србију, абстрактна ствар, је ли тако? За српски народ, абстрактна ствар. Па чак за српски народ који у овом тренутку је посвећен томе да буде што богатији.

Постоје људи, та Србија још није угашена и она се управо буди кроз ове протесте против убијања Србије литијумом.

Јуче је влада Србије тачниоје премијер Вучевић представио план Паризер 2.0 у којем су најављене нове акције основних производа. Шта то говори о финансијском статусу грађана Србије?

Па говори да су протести показали да ће веома брзо и ускоро да лете са власти. Потребно је да уклоне се сви други додатни фактори који могу ту ватру која се већ разбуктала и која гори Србијом. Зато и они праве ту фарсу око тих производа које су они уредили да буду јефтини. Ја вас подсећам да ми нисмо власници наше производње и наше привреде, већ су власници странци. Значи, стање тржишта у Србији одређују странци, а не домороци. Отиђите у Лидл, на пример, у Србији и отиђите у Лидл у Аустрији, Италији или
и Словенији, упоредите цене тамо и овде. Приметићете, бар оно што кажу наши сународници, да је тамо много јефтиније него овде. А и то што је у Србији много скупље него било где у Лидлу је много јефтиније него било који други производи у Србији.

Испоставља се да тренутно власт у Србији, да социјални мир у Србији, постојећој накрадној такозваној српској власти, чува Лидл и стране компаније. Каква срамота, је ли тако?

Суштина је веома једноставна. Он на једној страни вам да, а на другој страни вам узме. Зато када гледате оне цене паштете 37 динара, немојте се вређати што вам он нуди паштету, а он једе кавијар сваки дан. Немојте се вређати због тога, већ истог тренутка ставите руке у џепове или ако имате неки новац, набите ту руку, јер знајте да ће вам на другој страни, кроз поскупљење струје, горива, такси, пореза, акциза и свега осталог, он у ствари избити десет пута више него што вам нуди да ће вам уштедити на тих 49 на 37 динара или 12 динара једну поштету.

Ја бих свакако замолио владу Србије да поведе рачуна о здрављу грађаната, да не гура грађанима које каво ђубре од хране, већ да се брине да та храна буде без појачивача укуса, да покрене борбу против пушења, ако сме, да покрене борбу против којекаквих канцерогених материја које се налазе у Србији, да покрене борбу против ГМО, на пример соје која се на велико увози и да почне да брине о здрављу грађана. Боље је да брине о здрављу грађана него да брине о здрављу својих страних господара и својих пословних партнера. Зашто? Зато што ће веома брзо доћи до смене власти, а постојећи режим у Београду ће бити изложен веома тешкој ситуацији. Нажалост, њихови страни господари и њихови пословни партнери режим у Београду виде као незгодног сведока док народ у Србији жели да их изведе на суд, да их доведе пред суд и да они кажу јасно и гласно и да људи гледају како су их варали и како су их пљачкали.

Стога долазимо у једну абсурдну ситуацију да крвник, квислиншки режим у Београду, је најсигурнији под окриљем своје жртве, српског народа.

Режим је преко ноћи створио покрет “Копаћемо”, који ће се бавити заговарањем рударења литијума у Србији и, како је наведено, бориће се против теорије завере. Како то коментаришете.

Па ево овако, прво, да кренемо уназад. Да ли знате која је разлика између теорије завере и истине у Србији? Па, око шест месеци. Оно што је пре шест месеци била теорија завере, данас увелико видимо да је то истина. Власт покушава да направи забуну и формира које какве организације које се као боре за литијум. То је прва ствар. И друга ствар, у свом тексту где пише о нама, каже да су они тајни због тога што су једноставно изложили опасност. Не правите будалама овај народ. Ви нисте ни од кога угрожени јер вас, јер пројекат литијума у овом тренутку штити полиција, видели смо на протестима, штити безбедносна информативна агенција, и то смо видели на протестима, штити државна администрација, и то смо видели на протестима, штите их јавна предузећа, и то смо видели на протестима, штити војска, ако ништа бар не реагује, значи и то смо видели на протестима, па ми реците од кога сте то били угрожени?

Да, угрожени сте од 90% народа који је против убијања Србије литијумом, тако да немојте измишљати те ствари и немојте више правити овај народ будалом. Оно што упозоравам власт и позивам, не само власт, него и Квислиншку управу у Београду, која преко литијума покушава да прави неке нове комбинације, да овакви пројекти праве раздор у Србији.

Интерес грађана Србије је да у Србији влада мир и да се промена власти заврши мирним путем. С тим што нећемо дозволи на пример, као у Црној гори, да Курту замени Мурта, а и Курта и Мурта да раде за истог газду на острву или у англосаксонском друштву. Тога у Србији неће бити. То је прва ствар.

И друга ствар, не покушавајте да правите раздор у народу. Народ више није глуп и неће реаговати на ваше провокације и на ваше подметање. Не правите раздор у народу. Знамо да вам је у интересу да дође у Србији до сукоба, да вам је у интересу да дође до стресних ситуација којима бисте довели народ у стање шока, да он не зна како да реагује, а на тај начин бисте ви купили време и некако дошли до јесени, а потом и зиме и некако прегурали до пролеће како би седели још једну сезону поред пореске касе.

Не заборавите кривично дело је то што сте одлуком владе задужили за 16-18 милијарди за изградњу ЕXПО-а. Кривично дело је то што сте дали 600 милиона евра за премијер лигу која никог не занима. Кривично дело је то што у Србији деца купују уџбенике, а ви поклањате 5000 лаптопова и таблета Украјини.

Кривично је дело то што се не бринете о српском народу. Кривично дело је то што од почетка власти СНС-а до данас у Србији има милион људи мање. То су све кривичне дела, а тај списак је много, много дужи. И на крају крајева немојте покушавати да ућуткате оне који вам говоре о томе, већ ставите прст на чело, видите где сте погрешили, почните да исправљате грешке. Не, не због тога што би вас то извукло од затвора, неће вас то извући од затвора, већ да бисте могли на миру, да дочекате старост, а не да вас разједа ваша савест.

Ваша савест, где год би ви били, колико год новца имали, ће вас појести пре него што Бог стигне до вас. Живела Србија, Србија је љубав, а не мржња, а ваша концепција Србије је мртва зато што сте део окупационих власти.

nultatacka.rs

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *